Termos cateringowy

Dzisiaj trudno jest wyobrazić sobie pracę firmy cateringowej bez odpowiednich termosów cateringowych. Dzięki tego typu termosom można z łatwością przewieźć różnego rodzaju potrawy i zaserwować je gościom w odpowiedniej temperaturze. Istnieją termosy do serwowania i przechowywania potraw płynnych i napoi, jak również pełnych porcji obiadowych, drugiego dania.

Jaki jest termos cateringowy?

Termos cateringowy wykonany jest ze stali nierdzewnej i charakteryzuje się wieloma cechami:
– długo utrzymuje odpowiednią temperaturę,
– jest odporny na zniszczenia i urazy mechaniczne,
– doskonale zabezpiecza potrawy, jest szczelny,
– ma różne pojemności,
– ma różne kształty.
W termosie cateringowym można przewozić także lody. https://horecaservice.pl/gastro/967-termos-cateringowy-95l.html

Długie i bezproblemowe użytkowanie

Termosy wykonane są z jak najlepszych materiałów, doskonale utrzymują odpowiednią temperaturę. Ich ogromny wybór na rynku pozwala zawsze dobrać odpowiednie termosy do swoich potrzeb. Zakup takiego urządzenia nie jest tani ale kupuje się go na bardzo długi czas. Praca firmy cateringowej bez niego byłaby praktycznie niemożliwa.

Zalety

Urządzenia te mają same zalety, ponadto wielu producentów produkuje tez dodatkowo specjalne do nich akcesoria. Można więc zaopatrzyć się w odpowiednie wymienne kraniki, deski ściekowe, podstawki czy różnego rodzaju przegrody doskonale dopasowujące się do danego rodzaju termosu gastronomicznego. Użytkowanie ich jest łatwe i proste.