Pełne witamin i minerałów warzywa powinny stanowić podstawę diety każdego Polaka. Zawierająca ich dużą ilość dieta śródziemnomorska to według naukowców najlepsza, jak dotąd dostępna opcja profilaktyki otyłości i chorób sercowo- naczyniowych.
Warzywa nie są fajne
Rozgotowane, przypominające breję warzywa nie przekonają do zjedzenia nawet ich największego fana. Prowadzone przez wiele lat badania wykazują, że podczas jedzenia ważny jest nie tylko zmysł smaku i zapachu, ale również widzenie. Spoglądanie na brzydko podane jedzenie powoduje automatyczne jego odrzucenie jako potencjalną przekąskę.
Jak, więc sprawić by mali i duzi z chęcią sięgali po warzywne potrawy?
Zrób warzywne spaghetti. Dzięki przyrządowi takiemu jak obieraczka do warzyw julienne każda Twoja przygoda z warzywami okaże się sukcesem.
Zamontowana w obieraczce ząbki pozwalają na uzyskanie paseczków (słupków) różnej wielkości i grubości.
Wykonane z wysokiej jakości tworzywa obieraczki i temperówki to idealny element wyposażenia każdej kuchni. Marchewkowy wąż, buraczkowe spaghetti, a także ogórkowy stosik sianka zachęcą do spożycia warzyw każdego niejadka. Niewątpliwą zaletą produktu oprócz jego innowacyjności jest również wytrzymałość.